Vedtægter

Følgende er de gældende vedtægter for foreningen Prisma.

§ 1. Navn og hjemsted
Stk. 1. Foreningens navn er Prisma.
Stk. 2. Foreningens hjemsted er Aarhus kommune

§ 2. Formål
Stk. 1. Prisma er en partipolitisk uafhængig forening.
Stk. 2. Foreningens formål er at skabe trygge rammer, hvor studerende og unge voksne kan udvikle personlige, kreative og praktiske kompetencer relateret til nørdede interesser.
Stk. 3. Vores hensigt er:

Styrke det danske rollespilsmiljø og skabe trygge og rummende fællesskaber, der samtidigt udbreder bordrollespil og brætspil som hobbyer. Derudover er målet at give nybegyndere et rum til at prøve bordrollespil. Yderligere er målet at klæde nye rollespillere godt på til både at være den gode spiller, og/eller den gode spilleder.

Stk. 4. I vores aktiviteter, følger vi Bifrosts kodeks, Hvor

a.  Der er altid plads til en til
b.  Man er altid medskaber af sin oplevelse
c.  Man skal behandle alle med respekt
d.  Man skal altid vise hensyn

§ 3. Medlemskreds
Stk. 1, pkt. 1. Alle interesserede kan optages som medlemmer i Prisma.
Pkt. 2. Interesserede indtræder i foreningen ved at udfylde og indsende den gældende tilmeldingsblanket til bestyrelsen og indbetale det første kontingent, jævnfør §4.

Stk. 2. Tidligere ekskluderede medlemmer kan ikke genindmeldes i Prisma, medmindre eksklusionen er omstødt, jævnfør §3, stk. 4, pkt 2.

Stk. 3. Medlemmer melder sig ud af foreningen ved at aflevere en skriftlig meddelelse herom til bestyrelsen.

Stk. 4, pkt. 1. Et medlem kan ekskluderes, hvis vedkommende med forsæt modarbejder foreningens interesser, repræsenterer foreningen negativt eller begår ulovligheder i forbindelse med foreningens virke. Eksklusionen skal vedtages af bestyrelsen med et kvalificeret flertal på 2/3.

Pkt. 2 En person kan på forhånd ekskluderes efter bestyrelsens beslutning jævnfør reglerne i §3 – stk 4 – pkt 1. og pkt. 3. Bestyrelsen har ikke pligt til at informere om denne type eksklusion, før det bliver relevant.

Pkt. 3. Eksklusionen kan kun blive omstødt enstemmigt af bestyrelsen eller af generalforsamlingen med et kvalificeret flertal på 2/3.

§4. Kontingent

Stk. 1: Kontingentet fastsættes for et år ad gangen på hver ordinær generalforsamling.
Stk. 2: Der opkræves kontingent for ét kalenderår ad gangen.
Stk. 3: Kontigenets mindste sats er 80 kr.

§5. Generalforsamlingen

Stk. 1, pkt. 1: Ordinær generalforsamling afholdes en gang årligt, i årets første kvartal, og er foreningens højeste myndighed. Generalforsamlingen skal varsles af bestyrelsen senest to uger før afholdelse.
Pkt. 2: Alle betalende medlemmer har taleret og stemmeret til generalforsamlingen, uanset alder. Gæster kan deltage ved invitation fra bestyrelsen og har taleret.

Stk. 2. Dagsordenen for den ordinære generalforsamling skal mindst indeholde følgende punkter:

•    Formalia: Valg af dirigent, referent og to stemmetællere.
•    Godkendelse af forretningsorden
•    Forpersonens beretning, samt generalforsamlingens godkendelse af denne.
•        Regnskabsaflæggelse, v. kasseren, samt generalforsamlingens godkendelse af denne.
•    Behandling af indkomne forslag.
•    Fastsættelse af kontingent.
•    Valg af bestyrelse og intern revisor.
•    Eventuelt.

Stk. 3. Forslag om vedtægtsændringer skal afleveres skriftligt til bestyrelsen mindst en uge før generalforsamlingen. Vedtagelse af vedtægtsændringer kræver et kvalificeret flertal på 2/3 af stemmerne på generalforsamlingen.

Stk. 4. Generalforsamlingen træffer sine øvrige beslutninger med et simpelt flertal og ved håndsoprækning. Afstemninger om ekskludering og andre personfølsomme beslutninger kan foretages skriftligt, hvis en af de stemmeberettigede tilstedeværende ønsker det.

Stk 5. Personvalg afgøres ved afstemning. Personen, der modtager flest stemmer, er valgt til posten. Hvis der er flere ligestillede poster på valg på samme tid, vælges et antal af dem med flest stemmer svarende til antallet af poster.

§6. Ekstraordinær generalforsamling

Stk. 1. Ekstraordinær generalforsamling kan afholdes, når et simpelt flertal i bestyrelsen finder det nødvendigt, og skal afholdes, når mindst 1/3 af medlemmerne fremsætter skriftligt (herunder mail) anmodning til forpersonen. Generalforsamlingen skal afholdes senest 4 uger efter, at anmodningen er kommet til forpersonens kundskab.

Stk. 2. Indkaldelsesfristen for en ekstraordinær generalforsamling er 2 uger.

§7. Bestyrelsen

Stk. 1: Bestyrelsen varetager den daglige ledelse af Prisma og er ansvarlig for foreningens økonomi, kontakt til andre institutioner og foreninger, samt foreningens materialer og lokaler. Bestyrelsen forpligter sig til at informere medlemmerne om beslutninger, der påvirker foreningen som helhed.

Stk. 2: Bestyrelsen vælges direkte på generalforsamlingen, og består af 3-5 personer samt 1-2 suppleanter. Alle medlemmer, der opfylder medlemskravene (se §3) kan vælges til bestyrelsen.

Stk. 3, pkt. 1: Der eksisterer tre faste poster i bestyrelsen. Disse er forpersonsposten, med det øverste ansvar for foreningens trivsel og kontakt til andre institutioner og foreninger, næstforpersonen, der assisterer forpersonen, og kasseren, der er ansvarlig for foreningens regnskab, samt opdatering af medlemsregisteret.

Pkt. 2: Andre ansvarsposter fordeles internt af bestyrelsen og kan variere efter behov.

Stk. 4, pkt. 1: Bestyrelsens medlemmer vælges for en periode af 2 år, og er på valg skiftevis i lige og ulige år.
Pkt. 2: Forperson og et menigt medlem er på valg i ulige år
Pkt. 3: Kasserer og Næstforperson og et menigt medlem er på valg i lige år
Pkt. 4: Suppleanter er på valg årligt
Pkt. 5: Hvis et medlem af bestyrelsen forlader foreningen, har bestyrelsen mulighed for at rokere internt, hvorefter en af suppleanterne træder ind på den ledige post. Supplementet bestemmes mellem enighed blandt bestyrelsen og suppleanter.

Stk. 5, pkt. 1: Bestyrelsen er beslutningsdygtig når mindst 3 medlemmer er tilstede. De foretager beslutninger med simpelt flertal.

Pkt. 2: Beslutninger kan tages uden, at bestyrelsen behøver at mødes fysisk, f.eks. via mail, telefonmøder eller lignende, så længe kravet om simpelt flertal for beslutninger overholdes. Hele bestyrelsen skal inviteres til disse ikke-fysiske møder.

§8. Økonomi og regnskab

Stk. 1: Prismas regnskabsår følger kalenderåret.

Stk. 2, pkt. 1: Det er den til enhver tid siddende forperson og kasserer, der tegner Prismas økonomi.

Pkt. 2: Kasseren kan overgive dele af Prismas økonomiske ressourcer til et eller flere medlemmer midlertidigt, eksempelvis i forbindelse med indkøb til arrangementer eller nye materialer. Se også §3, stk. 4 og §7, stk. 3.

§9. Opløsning af foreningen

Stk. 1, pkt. 1: Prisma kan opløses, hvis der er 3/4 flertal for dette, på to hinanden-følgende generalforsamlinger, hvoraf mindst en af disse er en ordinær generalforsamling.

Pkt. 2: Overskydende midler i form af penge, materialer, indbo og lignende vil ved en opløsning overdrages til Landsforeningen Bifrost.

Blog på WordPress.com.